BOSCHLUST – dubbel woonhuis op de Brink 25 en 26. Voorheen was hier hotel-pension Boschlust gevestigd en daarvóór Café de Echo. Het café werd in 1903 door brand getroffen en herbouwd. In 1909 volgde een nieuwe brand. De resten werden verkocht aan Johannes J. Bredius, directeur van de springstoffenfabriek ‘De Krijgsman’ in Muiden. Hij liet hier Boschlust bouwen, een hotel-pension. Het raakte in verval na de aanleg van de Afsluitdijk (1932). Bredius besloot het pand op te delen in een woonhuis en twee appartementen. Het pand is een rijksmonument.
Bredius zelf woonde in een appartement in het rechter deel van het huis. Het woonhuis werd in 1942 verhuurd aan Lászlo Váhl, een uit Hongarije afkomstige joodse ‘kennismigrant’ die in 1934 naar Nederland was gekomen. Met zijn Nederlandse, niet-joodse vrouw, woonde hij een tijdlang aan het Merwedeplein, pal onder de flat van de familie Frank. Toen het in Amsterdam te riskant werd, gingen zij onderduiken in Muiderberg. Voor vader Váhl bleek het hier toch niet veilig genoeg. Hij vond een onderduikadres in Utrecht. Het huis in Muiderberg werd kort voor het einde van de oorlog geconfisqueerd. De vrouw van Váhl en de twee kinderen konden toen tijdelijk in Het Rechthuis terecht. Professor Váhl was voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Koeltechniek en is na de oorlog betrokken geweest bij de aanleg van de Jaap Edenbaan, het schaatscomplex in Amsterdam.
Johannes Bredius was een bekend figuur in Muiderberg en werd als een weldoener beschouwd. Op zijn kosten werd in 1921 de ‘Nieuwe Weg’ aangelegd. Deze heette eerst Hoogeweg, toen Brediusweg en daarna Flevolaan. Voor Muziekvereniging G.A. Heinze verzorgde hij een nieuw onderkomen in de Paulinelaan.