Over de auteur

Harry Mock

Harry Mock werd op 12 juli 1939 in Amsterdam geboren. Als joodse kleuter zat hij tijdens de oorlog ondergedoken in de Achterhoek (Lievelde) en in Delft. Vanaf 1945 woonde hij in Scheveningen, waar hij de lagere school (basisscholen bestonden nog niet) en de HBS (ook vervangen) bezocht. Na het vervullen van zijn militaire dienstplicht studeerde hij economie aan de Nederlandse Economische Hogeschool (thans Erasmus-universiteit) in Rotterdam.

Op 1 januari 1967 kwam Harry Mock als journalist in dienst van Het Financieele Dagblad, waar hij een kleine zes jaar werkzaam was op de financiële redactie. Op 1 april 1974 startte hij ‘Bureau Mock’, dat ter beurze genoteerde ondernemingen adviseerde op het gebied van financiële communicatie/investors relations. Voor zijn klanten redigeerde hij jaarverslagen, organiseerde hij persconferenties en schreef hij speeches en (financiële) perscommuniqués. Voorts was hij betrokken bij talrijke beursintroducties, fusies en overnames.

Na zijn zestigste begon hij samen met zijn vrouw Betty onder de naam Mock’s City Views een kunsthandel, gespecialiseerd in Nederlandse stadsgezichten.  

Drs. Mock schreef twee vakboeken op het gebied van financiële public relations/investor relations. Hij werd in de financiële wereld vooral bekend door het ontwikkelen van de ‘Schaal van Mock’, een hulpmiddel voor bedrijven om hun resultatenontwikkeling beter te duiden.

Landelijke activiteiten:

Voorzitter van het NGPR, beroepsvereniging voor Public Relations en Voorlichting
Bestuurslid van de brancheorganisatie VPRA – Vereniging van Public Relations Adviesbureaus.
Penningmeester van de Scheidsrechters Vereniging Amsterdam
Initiatiefnemer en organisator van de ‘Money Match’, een jaarlijkse voetbalwedstrijd tussen financiële journalisten en financiële directeuren.

Activiteiten In Muiderberg:

Voorzitter van de bestuurscommissie openbare basisschool ‘De Vinkenbaan
Voorzitter van de Mixed Hockeyclub Muiderberg (erelid)
Voorzitter van de beheerscommissie van verenigingsgebouw ‘De Rijver’.
Medeoprichter en eerste voorzitter van de Vereniging Dorpsraad Muiderberg (erelid).
Initiatiefnemer en medeorganisator van ‘Swing op de Brink’, een jaarlijks muziekevenement.
Initiatiefnemer van het Lieftinckmonument en voorzitter van de werkgroep, die dit monument realiseerde.

Harry Mock is getrouwd, heeft twee zoons en drie kleinkinderen. In 2000 werd hij benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Elsevier gaf in 2010 zijn autobiografie uit: ‘Ik leef nog. Memoires van een Muiderberger’. In 2024 verschenen zijn vervolgmemoires ‘Meer Muiderberg’ (uitgave Boekportret.nl, Baarn). De samensteller van de encyclopedie woonde sinds 1967 in Muiderberg en verhuisde in 2020 samen met zijn vrouw naar Naarden (buiten de vesting). Sinds de zomer van 2018 geeft hij met een aantal andere gidsen rondleidingen op de joodse begraafplaats in Muiderberg.