BANIER

DE BANIER – voormalig tankstation en fietsenzaak op de G.A. Heinzelaan 6, hoek Badlaan. Het bedrijf startte in 1996 met de overname van het garagebedrijf van Aad Stegink door Peter ter Beek. Samen met zijn zoon Erwin begon hij hier met de verkoop en reparatie van fietsen met behoud van de benzinepomp annex winkeltje. Op de gevel verscheen de naam ‘De Banier’, een samenstelling van de voornamen van Peters kinderen BArbara, NIck en ERwin. Dochter Barbara mocht deze naamgeving tot veler verdriet niet meemaken; zij overleed twee jaar eerder als gevolg van complicaties bij een operatie.  

Nadat vanwege strengere milieueisen het tankstation werd gesloten, begon Erwin ter Beek in het winkelgedeelte een bloemenzaak. Het achterste deel werd na een verbouwing verhuurd aan Vivium Thuiszorg. Na korte tijd verplaatste Erwin zijn bloemenhandel naar het Maxisterrein, waarna zijn vader in het voorste deel een snackbar begon. Van medio 2016 tot medio 2019 kon je bij hem snacks, ijs en andere lekkernijen kopen. Daarna verkocht hij het pand aan de familie Blok uit de G.A. Heinzelaan. De naam ‘De Banier’ verdween na ruim twintig jaar van de gevel.  

Sinds 2019 verleden tijd . Zie ook foto in het katern Bedrijvigheid bij Badlaan 18-20 (Stegink)

In plaats van Vivium kwam in het achterste deel ‘Studio Muiderberg’, het yoga-centrum van Marijke Blok. In het voorste deel zit sinds begin 2020 lunchroom ‘Kafee’, een samenvoeging van de namen Karlijn (Karlijn Vriens is de huurster) en Fee, een van haar dochters. In een huiskamerachtige setting draait het vooral om gezonde producten.

Lunchroom Kafee, 2021

« Terug naar Lexicon A-Z