BANK VAN MOCK

Bank van Mock met op de achtergrond Flevorama (foto 2021). Later werd door de gemeente nog een stenen ‘voetenbankje’ toegevoegd.

BANK VAN MOCK – bank bovenaan de dijk, naar beneden lopend rechts van de openbare trap naar het strand. De bank werd in 2018 geschonken aan Harry Mock bij zijn afscheid als voorzitter van de Vereniging Dorpsraad Muiderberg. Hij was de eerste voorzitter van de eind 2015 opgerichte vereniging. Op de avond van de aanbieding van de bank werd hij tevens benoemd tot erelid van de Vereniging. Harry Mock woonde van 1967 tot 2020 in Muiderberg. Hij was o.a. voorzitter van de Mixed Hockeyclub Muiderberg, van de beheerscommissie van de Rijver en van Jeu de boulesvereniging ‘De Brink’. Verder is hij de geestelijke vader van het muziekevenement ‘Swing op de Brink’ en stond hij aan de wieg van het Lieftinckmonument.

Wethouder Barbara Boudewijnse bij de ingebruikneming van Mock’s bank. Midden: Jur Jonges, de opvolger van Harry Mock als voorzitter van de dorpsraad.

De bank stond eerst bovenaan de dijk links van de trap op het pleintje aan zee. In verband met de renovatie van het ‘betonblokkenpleintje’ voorjaar 2021 werd de bank met Mocks instemming een tiental meters op de dijk verplaatst naar de andere kant van de trap. Op de oude plek werd op verzoek van omwonenden een beter in het straatbeeld passende houten bank neergezet.

Zo zag de huidige plek van de Bank van Mock er vroeger uit, nu gezien met de rug naar Flevorama.
« Terug naar Lexicon A-Z