BILJARTVERENIGING MUIDERBERG

BILJARTVERENIGING MUIDERBERG – opgericht op 12 oktober 1978 als recreatieve vereniging met als speellocatie de foyer van manege ‘Any Dale’. Leden bestonden uit biljarters die niet langer in de kantine van de voetbalclub (Sportclub Muiderberg) welkom waren, aangevuld met ruiters van de manege en andere biljartliefhebbers. Jan Post, de eigenaar van ‘Any Dale’, had in de foyer ooit een kleine biljarttafel neergezet en toen de belangstelling voor het biljarten toenam, zorgde hij voor een echt wedstrijdbiljart.

Na een wisseling in het beheer van de foyer annex café/restaurant wijzigden de omstandigheden zodanig, dat de vereniging na zo’n 20 jaar besloot Any Dale te verlaten. De nieuwe locatie werd de biljartzaal bij de tennishal aan de Weesperweg tussen Muiden en Weesp. Vanaf dat moment werd de Muiderbergse architect Wiebe Hofman voorzitter, een functie die hij tot aan het eind van het bestaan van de vereniging zou bekleden.

Rond 2012 moest de vereniging opnieuw een andere speelplek zoeken. De hal moest wijken voor woningbouw in de Bloemendalerpolder. Het bestuur vond via het internet een biljartvereniging in Bussum met uitstekende voorzieningen: Ons Genoegen Bussum (OGB). Als zelfstandige vereniging kon men hier begin 2014 intrekken met behoud van de vrijdagavond als clubavond. Na een jaar of drie werd besloten tot een volledige integratie met OGB. Na een besluit van de ledenvergadering kwam er na ruim 35 jaar een formeel einde aan de Muiderbergse biljartvereniging.

Afbeelding met tekst, persoon, vloer, binnen

Automatisch gegenereerde beschrijving

                 Op zoek naar een foto met biljarttafel in Any Dale (H.M.)

« Terug naar Lexicon A-Z