LAGERHUYS

‘t LAGERHUYS – restaurant in de Dorpsstraat 27. Het pand werd in 1996 gekocht door Ron Bot (exploitant van de Zeemeeuw), die na een verbouwing een restaurant-brasserie onder de naam ‘t Lagerhuys begon. In 2008 werd het pand verkocht aan de familie Palm uit Baarn. Het restaurant bleef onder dezelfde naam voortbestaan, totdat het in 2016 werd verkocht aan Michael van de Kuit/Nedstede (o.a. eigenaar van Speelpark Oud Valkeveen). Huurders werden Nickey Quarz en Michelle van der Linden, die hier hun restaurant Quarz vestigden. Dit restaurant was geen lang leven beschoren. Ook Van de Kuit was geen blijvertje. In 2018 verkocht hij het pand aan de Vlaanderen-groep, die de restaurantfunctie voortzette onder de oude naam ‘t Lagerhuys. Omdat de nieuwe eigenaar geen vergunning kreeg, werd het restaurant in 2019 gesloten.

Na een jaar leegstand – het ‘huisnummer’ was op verzoek van Vlaanderen inmiddels veranderd van 29 in 27 – kreeg het restaurant eind september 2020 nieuwe uitbaters, te weten Rosan en Patrick van de Ven. Zij handhaafden de naam ‘t Lagerhuys.
Door de coronamaatregelen kon het restaurant niet open, afgezien van het feit dat gewacht moest worden op de horecavergunning. Het echtpaar startte in oktober 2020 met een take away, eind april 2021 mocht het terras beperkt open en sinds juni 2021 het restaurant, alles met inachtneming van de anderhalve meter afstand en een gelimiteerd aantal bezoekers. Per 25 september 2021 vervielen deze overheidsmaatregelen. Wel moesten alle bezoekers van een restaurant via een QR-code kunnen aantonen dat zij gevaccineerd, negatief getest of genezen van corona waren. Door aanhoudende corona en een nieuwe variant (het Omikron-virus) werden de maatregelen door de overheid weer aangescherpt. Restaurants moesten na 17.00 uur dicht en vanaf 19 december 2021 helemaal. Enkele maanden later werden alle coronamaatregelen afgeschaft. De familie Van de Ven heeft het helaas niet kunnen bolwerken. In april 2022 werd het restaurant ‘wegens omstandigheden’ gesloten (zie voorts het katern Bedrijvigheid bij Dorpsstraat 29).


« Terug naar Lexicon A-Z