MUZIEKTENT

De huidige muziektent staat er sinds 1987

MUZIEKTENT – de muziektent op de Brink werd in 1987 gebouwd op initiatief van de Vereniging tot Viering van Nationale Feesten *). Hiertoe werd onder de inwoners een geldinzamelingsactie gehouden. De eerste paal werd geslagen door toenmalig burgemeester Bert Kuiper. Het bouwsel met een betonnen fundering werd aan de Muziekvereniging G.A. Heinze aangeboden ter gelegenheid van het 85-jarig bestaan; de naam van het orkest staat in sierlijke letters boven de ingang. De muziektent werd in 2010 grondig opgeknapt.

De oorspronkelijke muziektent dateert uit 1903. Het initiatief hiertoe was genomen door de Vereeniging ter Bevordering van het Vreemdelingenverkeer ‘Floris V’. Door de houten onderbouw was dit bouwwerkje in de loop der jaren geheel vergaan. In overleg met de gemeente werd het Bergje aangewezen als nieuwe plek voor het geven van uitvoeringen. Omdat er geen overdekking was, kon het weer roet in het eten gooien.

De oude muziektent op de Brink in 1912

*). De personen achter het initiatief waren Wim Anhuiser, Henk Oevermans, Jan Bruurs, Freek Meijer jr. en Ted van Vliet.

« Terug naar Lexicon A-Z