VERENIGING TOT VIERING VAN NATIONALE FEESTEN

VERENIGING TOT VIERING VAN NATIONALE FEESTEN – na de oorlog opgericht als opvolger van het vooroorlogse ‘Oranjecomité’. De eerste voorzitter was H. Verhagen. Vanaf 1952 zwaaide Piet de Raadt de scepter. Hij was 29 jaar voorzitter en werd daarom wel de ‘feestburgemeester’ van Muiderberg genoemd. Naast het vieren van Koninginnedag behoorden tot de activiteiten het organiseren van de 4 mei-herdenkingen en de bevrijdingsfeesten. Ook werden regelmatig braderieën gehouden. Tevens werd de verlichte kerstboom op de Brink in stand gehouden.

Het voorzitterschap werd in 1981 overgenomen door Cees Staal. Deze werd opgevolgd door Ted van Vliet. Vijf jaar later kwam Jan Bruurs aan het roer. Onder zijn verantwoordelijkheid werden tientallen jaren de feestelijkheden in Muiderberg georganiseerd. Maar Bruurs deed veel meer. Onder zijn voorzitterschap kreeg Muiderberg een dorpsvlag, een dorpswapen en een nieuwe muziektent. In vrieswinters werd de Bliekwijk omgetoverd in een schaatsbaan. Tot de taken van de vereniging behoorde ook het beheer over de echomuur in het Echobos. Bij zijn afscheid ontving Jan Bruurs een Koninklijke onderscheiding.

De Vereniging hield in 2009 op te bestaan. De activiteiten werden voortgezet door de nieuw opgerichte Stichting Muiderbergse Feesten.

De feesttent in 1971; zouden ze er allemaal in passen?

« Terug naar Lexicon A-Z