RIJVERENIGING ‘ANY DALE’

RIJVERENIGING ‘ANY DALE’ – de vereniging is voortgekomen uit de Jeugd-Rijvereniging ‘Any Dale’, die eind 1964/begin 1965 werd opgericht. Bij jongeren die in de manege op pony’s reden en daar les kregen, ontstond de behoefte vaker aan wedstrijden mee te doen. Ook wilden zij meer leren over pony’s en hun verzorging. Bij de oprichting van de vereniging werden zij gesteund door de eigenaren/ instructeurs van de manege, ‘de heer en mevrouw’ Post (Jan en Adrie), en door Renee den Dunnen, die op allerlei manieren actief was in de manege. Voorzitter van het (voorlopige) bestuur werd Marjo Vlaanderen, wethouder en locoburgemeester van de gemeente Muiden. De andere bestuursleden van het eerste uur waren Mieke Remijn, Jan Luitse en Maarten Damsma.

Het blijft in nevelen gehuld hoe en wanneer precies de jeugdvereniging een vereniging voor jong en oud werd. Op 11 juni 1966 was volgens een briefhoofd nog sprake van de oorspronkelijke naam. Waarschijnlijk kort daarna ging de vereniging min of meer stilzwijgend over tot een ‘volwassen’ vereniging met als eerste voorzitter Pabe Suurd. Hij bekleedde deze functie tot 1975.

Naast de dressuur- en springwedstrijden organiseert de rijvereniging interne wedstrijden en tal van andere evenementen op en in samenwerking met manege Any Dale. De vereniging heeft, naast de ponyclub en paardenvereniging, ook een actieve voltige afdeling.

« Terug naar Lexicon A-Z