TENNIS- EN PADELVERENIGING ‘DE HAKKELAARS’

TENNIS-EN PADELVERENIGING ‘DE HAKKELAARS’ – de vereniging werd in 9 april 1968 opgericht als tennisclub. Het initiatief hiervoor kwam voor een deel voort uit de ouders van kinderen, die bij manege ‘Any Dale’ aan de Googweg op pony’s reden. Eigenaar Jan Post was bereid land achter de manege aan de nieuwe vereniging te verhuren. Het (voorlopige) eerste bestuur bestond uit J.F. Brak, Gré Dam, Simon Luitse (huisarts te Muiden), Jan Rudolphus, Rutger Spaan , S.A. Visman en meester De Vroome (hoofd van De Vinkenbaanschool). Jan Rudolphus, de eerste voorzitter, werd al vrij snel na de oprichting opgevolgd door Rutger Spaan.

In 1969 werden de eerste drie banen gerealiseerd met daarbij een kleedhokje van 3 x 3 meter. De clubleden konden de eerste jaren van de kleedruimtes en de kantine van de manege gebruik maken. Na lange tijd kwam er een volwaardig eigen onderkomen. Onder leiding van ‘dorpsarchitect’ Wiebe Hofman werd een bouwkeet tot clubhuis omgetoverd, waarbij Carl Lipp, Aad ter Beek en Dick Spil de helpende hand boden. Voor zijn vele verdiensten voor de club werd Carl Lipp het eerste erelid van de vereniging.

Clubhuis anno 2023

In 1971 liet Jan Post een blaashal bouwen (de ‘Ballon’ genoemd), mede gefinancierd door leden van de tennisclub. Deze hal werd in de winter veel gebruikt, totdat deze na jaren door een storm werd geveld.

In september 2003 ontstond er brand in het clubhuis. De brandweer kon voorkomen dat de binnenbrand zou uitmonden in een alles omvattende brand met alle gevolgen voor het clubhuis van dien. Naar later bleek was de brand aangestoken door een pyromaan, dezelfde die vijf jaar eerder brand had gesticht in de manege.

Twee padelbanen, foto 2023

In 2022 kwamen er naast de inmiddels zeven tennisbanen twee padelbanen bij. Dit leidde tot een aanpassing van de naam tot Tennis- en Padelvereniging’ De Hakkelaars’. De banen liggen achter manege Any Dale aan het eind van de Googweg. Medio 2023 werd een pickleballbaan aangelegd. Pickleball is een uit Amerika overgewaaide racketsport, een mix van badminton, tafeltennis en tennis. De club is te bereiken via de ingang Naarderstraatweg 4. 

« Terug naar Lexicon A-Z