COMMUNITY ART PROJECT

‘Platanenpleintje’ met mozaïektegels en Lieftinckmonument (in 2023 verplaatst).

COMMUNITY ART PROJECT – door volwassenen en kinderen uitgevoerd kunstproject, bestaande uit 150 mozaïektegels. De tegels hebben als thema biodiversiteit en liggen in het trottoir vóór het pand Dorpsstraat 17. In het centraal gelegen plantsoentje ligt het dorpswapen, ook in mozaïek. Alle tegels zijn gemaakt door kinderen uit groep 7 en 8 van de Oranje Nassauschool en de Vinkenbaanschool, bewoners van zorgcentrum Amaris Florisberg en andere bewoners uit Muiderberg.

Het dorpswapen in mozaïek, hier de variant met de snijkant van de sikkels naar buiten gekeerd.

Het project was een initiatief van Miranda Melger, toenmalig bestuurslid van de Dorpsraad, en werd creatief en organisatorisch begeleid door Marja Thijssen en Reinier Gadellaa.

Het plein met de mozaïektegels, vanwege de vier platanen in de volksmond het platanenpleintje genoemd, werd op 12 juni 2019 tijdens de Nationale Buitenspeeldag in de stromende regen onthuld door de burgemeester van Gooise Meren, Han ter Heegde. Jeugdige inwoners hielpen hem daarbij een handje.

Het project is door de eigenaar van het pand Dorpsstraat 17 aangegrepen om op het openbare trottoir in mozaïek tegels ‘Eigen weg Vlaanderen’ te laten neerleggen, waarschijnlijk om ongewenste auto’s te weren.

« Terug naar Lexicon A-Z