JEU DE BOULES VERENIGING ‘DE BRINK’

JEU DE BOULES-VERENIGING ‘DE BRINK’ – de vereniging werd in  1994 opgericht en heeft tien jaar bestaan met als speelterrein de Brink. Het idee om een jeu de boulesvereniging in Muiderberg op te richten kwam van een groep hockeyers tijdens een afscheidsfeestje in de Muidense taveerne de Mol. Het eerste bestuur bestond uit Harry Mock (voorzitter), ……….., ……….., ………….. De  vereniging telde gemiddeld ruim vijftig actieve leden.

In het tweede jaar van het bestaan van de club werd een stroomaansluiting in de muziektent gerealiseerd, zodat in het donker kon worden doorgespeeld.

Bij de viering van het eerste lustrum in 1999 werden de inwoners van Muiderberg getrakteerd op een swingende middag met een dixielandorkest. Hiermee werd de kiem gelegd voor het jaarlijkse muziekevenement Swing op de Brink.

Ter gelegenheid van het tweede lustrum in 2004 werd aan de gemeente een houten picknicktafel met bijbehorende banken aangeboden. Deze staat zo dicht mogelijk bij de muziektent, het ‘clubhuis’, dat werd gebruikt voor opslag van materialen. In het tafelblad zit een koperen bordje met daarin gegraveerd de naam van de club en de jaartallen 1994-2004. In laatstgenoemd jaar werd de vereniging ontbonden, voornamelijk door een gebrek aan bestuursleden. Het ‘vrij’ jeu-de-boulen op de Brink is sindsdien gewoon doorgegaan.

De vereniging organiseerde elk jaar de ‘open Muiderbergse jeu de bouleskampioenschappen’. In 2005 heeft een vriendenclub het toernooi in de vorm van een jaarlijks evenement voortgezet. Een van de organisatoren, Willem Kaarsgaren, overleed op 22 mei 2010. Hij was een actieve, betrokken en geliefde Muiderberger. De overige organisatoren besloten het toernooi vanaf dat moment naar hem te vernoemen. Zij maakten de tien jaar vol, waarna in 2015 het Willem Kaarsgaren Toernooi werd voorgezet door een nieuw team onder leiding van  Cor van de Peppel. De opbrengsten van het toernooi worden gedoneerd aan het Nationaal Fonds tegen Kanker. Vanwege corona werden de wedstrijden van 2020 en 2021 geannuleerd.

Afbeelding met grond, boom, buiten, persoon

Automatisch gegenereerde beschrijving
« Terug naar Lexicon A-Z