KLIM-OP

KLIM-OP – voormalige christelijke kleuterschool, gestart in het voorhuis van een woonhuis (de redactie zoekt nog naar de plek en het startjaar). De ‘bewaarschool’ kwam vervolgens in een pand aan de Brink, dat in 1952 aan de katholieke kerk werd verkocht om er de Boskapel te vestigen. Aan de Rembrandtlaan werd toen een houten gebouw neergezet naast de Oranje Nassauschool (deze had toen de ingang aan de Graaf Florislaan).

Klim-Op aan de Populierenlaan, binnen door verbonden met de Oranje Nasssauschool, waarmee het sinds 1985 één basisschool vormt. Foto 2021

De eerste steen voor een stenen gebouw werd op 16 maart 1973 gelegd door mevrouw G. Jongeneel -Slokker, echtgenote van burgemeester Pim Jongeneel. Dit werd de kleuterschool aan de Populierenlaan. In 1980 kwam er ook een stenen schoolgebouw voor de Oranje Nassauschool met ingang aan de Rembrandtlaan. Klim-Op en Oranje Nassauschool werden in 1985 als uitvloeisel van de Wet op het Basisonderwijs geïntegreerd in één basisschool. Beide scholen waren al geruime tijd binnendoor met elkaar verbonden.

In 2021 kreeg het voorplein een eigen naam. De tekst spreekt voor zichzelf.

« Terug naar Lexicon A-Z