ZANGVERENIGING ‘DE ECHO’

ZANGVERENIGING ‘DE ECHO’ – in 1938 opgericht door Jan Meijer, hoofd van de openbare lagere school, en Til ter Beek-Vreeken (`tante Til`). Jan Meijer werd de eerste voorzitter en Marcus Plooijer de eerste dirigent; laatstgenoemde zou dit maar liefst 21 jaar blijven. Na een tussenjaar kwam in 1960 dhr. Jacobs. Onder zijn leiding werd voor het eerst aan een concours deelgenomen en werd meteen de eerste prijs behaald. In de periode daarna was Gerald Kroon tientallen jaren de dirigent.

Het koor, eerst alleen voor vrouwen, later gemengd, hield sinds de oprichting zijn repetities in het gymnastieklokaal van de openbare lagere school op de Brink. Toen de school begin jaren ‘60 naar de noodgebouwen aan de Googweg verhuisde, werd de Rijver de thuisbasis. Regelmatig werden in dit multifunctionele centrum uitvoeringen gegeven en in latere jaren ook in de Kerk aan Zee. Voorts gaf het koor vele jaren achtereen acte de présence bij de jaarlijkse dodenherdenking op de Brink. 

Door onderling gekrakeel viel de club begin jaren ’90 uiteen. Een deel van de koorleden ging verder als Gemengde Zangvereniging Muiderberg. Voorzitter hiervan werd Clari Bruurs. Zangvereniging ‘De Echo’ ging door met Jan de Haan als voorzitter. Na de splitsing werd de spoeling dunner. Bij gebrek aan leden kwam er een eind aan beide koren.

50-jarig bestaan in 1988
« Terug naar Lexicon A-Z