ZANGVERENIGING ‘NOOT VOOR NOOT’

ZANGVERENIGING ‘NOOT VOOR NOOT’ –  gemengd koor, voortgekomen uit de Toneelvereniging ‘Stuk voor Stuk’. Na een meningsverschil met de uitbater van de foyer van het theatertje waarin Stuk voor Stuk speelde (bovenzaaltje van manege Any Dale), daarbij niet gesteund door het bestuur, besloten de koorleden in 2000 zelfstandig verder te gaan onder de naam ‘Noot voor Noot’ (daarvoor noemden zij zich ‘Toon voor Toon’)

Het koor bestaat uit zo’n twintig actieve leden, die een breed repertoire ten gehore brengen. Naast Nederlandse songs zingen zij onder andere ook in het Russisch, Zweeds, Tsjechisch, Afrikaans en Swahili. De vereniging afficheert zich dan ook als ‘wereldkoor`. Het koor zingt ‘a capella’, dus zonder instrumentale begeleiding.

Dirigenten waren achtereenvolgens Sib Boersma, Carl van Reenen en Peter Rieken. Laatstgenoemde, die ook veel arrangementen verzorgde, stopte eind 2020. Zijn beoogde opvolgster is Lonneke Regter. Vanaf de start van het koor werd gerepeteerd in de Oranje Nassauschool. In het najaar van 2021 – na de coronastop – zijn de repetities hervat in verenigingsgebouw De Rijver.

Varend optreden in Vestinggracht Naarden -2013

« Terug naar Lexicon A-Z