ECHOBOYS

ECHOBOYS – Gedurende twee seizoenen kende Muiderberg twee voetbalverenigingen. Naast de uit 1928 daterende Sportclub Muiderberg werd in 1956 de Christelijke Voetbal Vereniging ‘Echoboys’ opgericht. De club wilde graag op zaterdag gebruik maken van de accommodatie van de SC Muiderberg in het Kocherbos. Hier werd op die dag toch niet gevoetbald. Het bestuur wilde daar echter niet aan meewerken, zodat Echoboys op zoek moest naar een andere locatie. Pogingen om een speelveld te maken bij boerderij/manege Any Dale en in het Naardermeer liepen op niets uit omdat de KNVB de kwaliteit niet voldoende vond.
De zondagclub RCM aan de Korte Muiderberg in Muiden bracht uitkomst. Hier werden in de seizoenen 1956/57 en 1957/58 de thuiswedstrijden gespeeld in de clubkleuren wit en blauw. Het altijd maar ‘uit’ moeten spelen ging de club toch opbreken en in 1958 besloot men om er mee te stoppen.
De eerste en enige voorzitter van de Echoboys en tevens medeoprichter was Henk Groenewegen. De spelers kwamen vooral uit de christelijke hoek, omdat deze niet op zondag wensten te voetballen.

(bron: Gerrit Groenewegen, kleinzoon van Henk).

« Terug naar Lexicon A-Z