MEERSTROOM

DE MEERSTROOM – naam voor het toekomstige Kindcentrum*) in Muiderberg, een combinatie van De Vinkenbaan en de Oranje Nassauschool (basisscholen) en Villa Zeezicht (kinderopvang). De naam ‘De Meerstroom’ is eind 2021 gekozen uit meer dan vijftig inzendingen van leerlingen, oud-leerlingen en buurtgenoten. De naam is ingebracht door Henk en Joke van Amerongen, een echtpaar dat al jaren om de hoek van de Vinkenbaanschool woont. Op de tweede plaats kwam de naam De Optimist en op de derde plaats de Oranje Vink.

Volgens de bedenkers is de achterliggende gedachte van de naam ‘De Meerstroom’ de combinatie van meer (IJsselmeer, Gooise Meren) en de vele cultuur-, levens- en geloofsstromingen, die binnen het Kindcentrum samenkomen (oecumenisch en openbaar onderwijs). De Meerstroom wordt een school met een ‘leerlijn’ voor kinderen van 0 tot 13 jaar. De nieuwbouw komt op de gemeentewerf aan de Tesselschadelaan. Het ontwerp is in handen gegeven van Arons en Gelauff Architecten. Eerder werd ervan uitgegaan, dat het nieuwe gebouw aan het begin van het schooljaar 2023/2024 in gebruik zou worden genomen. De planning is inmiddels bijgesteld tot het eerste kwartaal van 2025. De aanvankelijk begrote kosten ad 4,7 miljoen euro waren in april 2023 opgelopen tot bijna het dubbele (8,9 miljoen).

De Oranje Nassauschool is in het schooljaar 2022/2023 ingetrokken bij de Vinkenbaanschool in afwachting van het gereed komen van het nieuwe schoolgebouw. De Vinkenbaanschool is al omgedoopt tot ‘Kindcentrum de Meerstroom’.

Kindcentrum de Meerstroom nu nog in het gebouw van de Vinkenbaan in Buitendijke(n)- foto februari 2023.

*) de eerdere aanduiding Integraal Kindcentrum (IKC) wordt niet langer gebruikt.

« Terug naar Lexicon A-Z