ENCYCLOPEDIE MUIDERBERG

Met het hijsen van de Dorpsvlag werd de website ‘geopend’. De burgemeester werd geassisteerd door Mila Vekic (links) en Rivka Kuipers.

Dit is de website waar je nu op zit. De encyclopedie werd op 10 oktober 2021 online gezet en is gemaakt door Harry Mock met gebruikmaking van het digitale fotoarchief van Peter Wegman. De techniek achter de website wordt verzorgd door Michiel Koekkoek.
De lancering van de website ging gepaard met diverse feestelijkheden op de Brink. De muziek werd verzorgd door het orkest G.A. Heinze.

De symbolische opening van de website gebeurde door het hijsen van de dorpsvlag door burgemeester Han ter Heegde van Gooise Meren, de gemeente waar Muiderberg deel van uitmaakt. Hij werd daarbij geassisteerd door twee schoolkinderen: Mila Vekic uit groep 8 van de Vinkenbaan en Rivka Kuipers uit groep 5 van de Oranje Nassauschool.

De vier dorpsliederen, die alle op deze site staan, werden vertolkt door achtereenvolgens Luc Runderkamp, Johan Smit, Marianne de Rijke en Freek de Jonge. Pauline Goudzwaard van de Oranje Nassauschool, die in dezelfde periode haar 40-jarig jubileum als ‘juf’ vierde, had met een groepje scholieren enkele liedteksten ingestudeerd.
Het feest trok honderden bezoekers. De jeugd kon rijden op de pony’s van de plaatselijke manege Any Dale of de brandspuit van de brandweer hanteren. Voorts was er voor hen een wandelpuzzeltocht op de Brink uitgezet. Iedereen kon ideeën aanleveren voor de naam van het Kindcentrum, dat gaat ontstaan uit een samengaan van de Vinkenbaan en de Oranje Nassauschool (zie ook De Meerstroom).

Het openingsfeest werd mede mogelijk gemaakt door de gemeente Gooise Meren, De Vereniging Dorpsraad Muiderberg en de Stichting Muiderbergse Feesten.

Een compilatie van dit eerste dorpsfeest na de ‘coronastop’ staat op YouTube en is hier met een klik op de link te bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=EeFnv8ecxfk.

Burgemeester Han ter Heegde te midden van jonge (en oudere) Muiderbergers.
« Terug naar Lexicon A-Z